Trusted WordPress tutorials, when you need them most.
Beginner’s Guide to WordPress
WPB Kupası
25 Million+
Websites using our plugins
16+
Years of WordPress experience
3000+
WordPress tutorials
by experts

W

WP-CLI

WP-CLI veya WordPress Komut Satırı Arayüzü, WordPress web sitenizi arka uç panosuna erişmeden yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Komut satırı aracını kullanarak eklenti ve tema yükleme, kullanıcıları yönetme, ayarları değiştirme ve daha fazlası gibi farklı görevleri gerçekleştirebilirsiniz. WordPress admin kullanımına bir alternatif sağlar. En iyi… Daha fazla bilgi edinin »

WordPress Çekirdek

WordPress çekirdeği, bir WordPress web sitesinin düzgün çalışması için gereken tüm önemli dosyaları ifade eder. Bu dosyalar sayesinde kullanıcıları yönetebilir, yazı ve sayfa ekleyip düzenleyebilir, medya dosyaları yükleyebilir, içerik silebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. WordPress’i oluşturan yüzlerce dosya vardır. Ancak, çekirdek dosyalar WordPress’in işlevselliğinin anahtarıdır.… Daha fazla bilgi edinin »

wp_enqueue

wp_enqueue, geliştiricilerin komut dosyalarını (JavaScript dosyaları) ve stilleri (CSS dosyaları) sıraya koymasına olanak tanıyan bir WordPress işlevidir. Bu, geliştiricilerin WordPress’e belirli bir sayfada hangi komut dosyalarını ve stilleri kullanmak istediklerini söyleyebilecekleri ve WordPress’in bunları otomatik olarak yükleyeceği anlamına gelir. Bu, sayfalarınızın hızlı ve verimli bir… Daha fazla bilgi edinin »

WHOIS Arama

WHOIS araması, bir alan adı sahibinin adını, iletişim bilgilerini ve diğer önemli ayrıntıları bulmanızı sağlar. ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), herhangi bir alan adının kime ait olduğunu görmek için halkın arama yapabileceği bir veritabanı tutar. Alan adı kaydı sırasında, kendiniz hakkında doğru… Daha fazla bilgi edinin »

Web Sitesi Başlığı

Web sitesi başlığı, ziyaretçilere ve arama motorlarına bir web sayfasının veya makalenin ne hakkında olduğunu söyleyen bir HTML etiketidir. Genellikle başlık etiketi veya SEO başlığı olarak da bilinir. Web tarayıcınızın üst kısmındaki sekmede web sitesi başlığını göreceksiniz. Arama sonuçlarında başlık etiketi, bir arama sonucunu ziyaret… Daha fazla bilgi edinin »

WYSIWYG (Ne Görürsen Onu Alırsın)

WYSIWYG, What You See Is What You Get’in kısaltmasıdır. İçeriği gerçek zamanlı olarak oluşturduğunuz/düzenlediğiniz ve çalışırken canlı bir önizleme gördüğünüz araçlar için kullanılır. Bu editörler, özellikle web siteleri için içerik oluştururken çevrimiçi olarak inanılmaz derecede kullanışlıdır. İster bir blog yazısı yazın, ister bir e-posta hazırlayın… Daha fazla bilgi edinin »

Özellikli WordPress Eklentileri
WPSimplePay
Kolay WordPress Stripe Ödeme Formu Eklentisi. Bu eklentiyi görüntüle

Widget’lar

WordPress’te widget’lar sitenizin kenar çubuklarına, altbilgilerine, üstbilgilerine ve ana içeriğinizin bir parçası olmayan diğer alanlara ekleyebileceğiniz içerik öğeleridir. Blog yazarının sosyal medya bağlantılarını veya ilgili yazı önerilerini içeren bir kenar çubuğuna sahip bir WordPress blogu görürseniz, bu öğeler büyük olasılıkla widget’lardır. Diğer yaygın widget türleri… Daha fazla bilgi edinin »

WP_Query

WP_Query, WordPress’te tanımlanmış bir sınıftır. Geliştiricilerin özel sorgular yazmasına ve farklı parametreler kullanarak gönderileri görüntülemesine olanak tanır. Geliştiricilerin WordPress veritabanını doğrudan sorgulaması mümkündür. Ancak WP_Query, WordPress veritabanından yazıları sorgulamak için önerilen yollardan biridir. Aşağıda, filmler kategorisindeki gönderileri görüntüleyen basit bir WP_Query örneği yer almaktadır: Yukarıdaki… Daha fazla bilgi edinin »

WordPress.com

WordPress.com özel bir blog barındırma hizmeti sağlayıcısıdır. WordPress.com, en popüler açık kaynak CMS yazılımı olan WordPress’e ev sahipliği yapan WordPress.org ile doğrudan ilişkili DEĞİLDİR. WordPress.com blog barındırma hizmeti özünde WordPress kullanıyor olsa da, WordPress.com’un çeşitli sınırlamaları vardır. WordPress kullanmanın en iyi özelliklerinden biri olan eklentileri… Daha fazla bilgi edinin »

WordCamp

WordCamp, yerel olarak düzenlenen WordPress konferansları için kullanılan bir terimdir. Dünyanın dört bir yanındaki yerel WordPress toplulukları tarafından karşılanır, katılır ve organize edilirler ve WordPress ile ilgili her şeyi kapsarlar. WordCamp.org ve WordPress Vakfı, dünya çapındaki her WordCamp’in izlediği yönergeleri yayınlar. İlk WordCamp 2006 yılında… Daha fazla bilgi edinin »