Trusted WordPress tutorials, when you need them most.
Beginner’s Guide to WordPress
WPB Cup
25 Million+
Websites using our plugins
16+
Years of WordPress experience
3000+
WordPress tutorials
by experts

7 bästa marknadsföringstjänster för e-post för småföretag (2024)

Redaktionell anmärkning: Vi tjänar en provision från partnerlänkar på WPBeginner. Provisionen påverkar inte våra redaktörers åsikter eller utvärderingar. Läs mer om Redaktionell process.

Är email marketing en prioritet för your business år 2024? Letar you efter den bästa programvaran för email marketing?

Att välja rätt tjänst för e-postmarknadsföring kan ha en betydande inverkan på hur framgångsrik din marknadsföringskampanj blir.

I den här artikeln kommer vi att reviewer och jämföra de 7 bästa tjänsterna för e-postmarknadsföring för småföretag.

Best email marketing services compared

Varför är det viktigt att välja den bästa tjänsten för e-postmarknadsföring?

Email marketing är en av de mest kostnadseffektiva marknadsföringsstrategierna för småföretag. Enligt marknadsföringsstatistik har email marketing genomsnittligt en avkastning på 4400 procent för företag i USA.

Detta beror på att email marketing är lätt att hantera, ger dig full control och allow you att etablera direktkontakt med dina customers.

Är du inte övertygad om email marketing? Se dessa anledningar till varför det är så viktigt att bygga en email list idag.

Det är viktigt att förstå att mycket av din framgång med e-postmarknadsföring helt beror på den programvara för e-postmarknadsföring du väljer eftersom de är ansvariga för att se till att dina e-postmeddelanden faktiskt levereras.

Om du inte är försiktig kommer du att få betala mycket mer pengar för färre marknadsföringsfunktioner och fruktansvärda email deliverability-värden (vilket gör att du förlorar ännu mer pengar).

Vad ska man leta efter i ett bra verktyg för e-postmarknadsföring?

En bra tjänst för e-postmarknadsföring bör aktivera dig att skapa mycket engagerande nyhetsbrev med ett enkelt användargränssnitt (helst en drag and drop editor).

You should be able to easily send bulk emails that are actually personalized and targeted without a lot of work. Detta är också känt som marknadsföringsautomation.

Notis: din tjänst för e-postmarknadsföring måste göra det enkelt att hantera din kontaktlista, segmentera användare i grupper och track resultatet av dina e-postmarknadsföringskampanjer.

Viktigast av allt är att en bra leverantör av e-posttjänster ser till att dina e-postkampanjer inte hamnar i skräpposten.

Med det sagt, låt oss ta en titt på några av de mest populära leverantörerna av e-postmarknadsföringstjänster och hur de står upp mot varandra.

1. Constant Contact

Constant Contact Email Marketing Service

Constant Contact är en av de största och snabbast växande tjänsterna för e-postmarknadsföring i världen. Det är också den mest användarvänliga och nybörjarvänliga e-postmarknadsföringstjänsten.

Du kan enkelt hantera dina email lists, kontakter, email templates, marknadsföringskalender och mycket mer.

Varje account ger dig tillgång till obegränsat antal email, enkel spårning och report, built-in social media sharing tools, a gratis image library, list segmentation, Facebook ads integration, and a powerful eCommerce integration for Shopify stores.

Deras Email Plus-konton har också utvalda funktioner som gillar automatisering av e-post, Drip-kampanjer, undersökningar och omröstningar, coupons, online donations och A/B-testning av ämnesrader, vilket hjälper you att skicka riktade e-postmeddelanden för att maximera your open rate.

Constant Contact erbjuder oöverträffad customer support med chattsupport, telefonsamtal, email, community support och ett stort bibliotek med användbara resurser.

Notis: Förutom onlineutbildning erbjuder de också personliga live-seminarier över hela USA. Detta allow småföretagare att snabbt lära sig grunderna i email marknadsföring och börja använda den för att växa sin verksamhet gillar en Pro.

Av alla anledningar ovan och särskilt deras användarvänlighet, vi rating Constant Contact som den bästa e-postmarknadsföringstjänsten för småföretag och nystartade företag.

Constant Contact har en 60-dagars gratis provperiod (inget credit card obligatoriskt). Efter det börjar deras priser så lågt som $ 12 / månad.

WPBeginners användare kan använda vår Constant Contact coupon code för att få ytterligare 20% rabatt.

2. Brevo (tidigare Sendinblue)

Brevo formerly Sendinblue email marketing service

Brevo, tidigare känt som Sendinblue, är en komplett programvara för SMS- och e-postmarknadsföring för företag. De är en av de snabbast växande plattformarna för email-marknadsföring i Europa.

Det är en extremt användarvänlig plattform med utmärkta tools för att skapa beautiful och mycket engagerande emails. Deras enkla drag and drop email editor är perfekt för Beginnare som inte har någon erfarenhet av email marketing.

Brevo innehåller användarvänliga verktyg för automatisering av marknadsföring som gör att du kan skicka transactional emails, skapa arbetsflöden för automatiska uppföljningsmail och segmentera användare. Det kan också select den bästa tiden att skicka bulk e-post med hjälp av sina AI-algoritmer för att säkerställa bästa email deliverability.

Brevo erbjuder en helt gratis plan för marknadsföring via email med obegränsat antal kontakter. Deras gratis plan låter dig skicka upp till 300 email per dag, men alla yours email kommer att ha deras branding.

Deras betalda planer börjar från $ 25 per månad för Starter. You can also include SMS to your account, but the pricing will vary based on your sending requirements.

De har nyligen förbättrat sitt Premiumpaket med mer avancerade funktioner som gillar page builder, chattsupport, sales CRM och integration av Facebook-annonser. Detta innebär att användare nu får mer värde för samma price.

Brevo erbjuder också en separat SMTP-tjänst för massutskick av e-post, som du kan använda för att skicka automatiserade eller transactional emails från din WordPress site. Du behöver ej detta för e-postmarknadsföringskampanjer, men det är en trevlig funktion att ha om du har en stor website och vill ha automatiska realtidsbaserade content-baserade email.

3. HubSpot

HubSpot email marketing CRM

HubSpot är en av de mest välkända programvarorna inom hantering av kundrelationer (CRM) och marknadsföring via e-post.

Deras tjänst för e-postmarknadsföring är gratis att starta, och den levereras med många avancerade automatiseringsfunktioner som är utformade för att få ditt företag att växa.

You can use their easy drag and drop email builder and a selection of templates to create a completely custom newsletter that matches your brand’s personality and colors.

På grund av den nativa integrationen med HubSpot CRM kan du anpassa dina e-postmeddelanden för varje prenumerant baserat på saker som enhetstyp, land, listmedlemskap eller annan anpassad information som du kanske har om den enskilda prenumeranten.

HubSpot levereras med alla de utvalda funktioner som du kan förvänta dig av en programvara för e-postmarknadsföring på företagsnivå, till exempel optimering av sändningstid, hög email deliverability, A/B-testning, detaljerad prestandaanalys, marknadsföringsautomation, drip-kampanjer och mer.

En av de främsta anledningarna till att små, medelstora och företagskunder väljer HubSpot är att de erbjuder en allt-i-ett-marknadsföringsplattform som inkluderar e-postmarknadsföring, CRM, automatiseringsarbetsflöden, försäljningsverktyg, en webbplatsbyggare, operationshubb och mer.

Hubspot Email Marketing har en gratis plan, som inkluderar CRM och alla HubSpots gratis verktyg för marknadsföring, försäljning, tjänster och drift.

Den gratis versionen allow you to send 2,000 emails and store an unlimited number of prenumerants. Du kan skapa custom signup och popup forms, bygga landing pages, hantera och track dina online annonser, och mycket mer. Den har alla tools du behöver för att komma igång.

Om du behöver mer avancerade capabilities börjar deras betalda planer på $ 45 / månad.

4. Omnisend

Omnisend - Powerful Email Marketing & SMS Platform

Omnisend är en kraftfull tjänst för SMS- och email-marknadsföring för ecommerce-företag som letar efter en lösning för automatisering av marknadsföring i alla kanaler.

De erbjuder en av de mest generösa gratis planerna för e-postmarknadsföring eftersom den innehåller alla kraftfulla funktioner som gillar pre-built automatisering arbetsflöden, prenumererar segmentering, A / B-testning, resultatrapporter, och även SMS + web push notifications.

De flesta andra gratis planer för e-postmarknadsföring har begränsningar, men Omnisend är säkra på sitt värdeförslag, så de erbjuder nästan allt i sin gratis plan. När din kontaktlista växer kommer du att behöva uppgradera till deras betalda planer.

Omnisend integreras sömlöst med alla de populära webbplatsbyggarna och e-handelsplattformarna som WooCommerce, Shopify, BigCommerce och mer. De har också integration med hundratals andra affärsverktyg som gillar programvara för chattsupport, helpdesk-tjänst och mer.

Det bästa som vi gillade med Omnisend är deras pre-built eCommerce marketing automation workflows som är utformade för att hjälpa you att driva mer intäkter genom optimering av kundresan. Detta inkluderar email som gillar välkomst email serier, cart abandonment email, cross-sell email, och mer.

Deras email builder är mycket användarvänlig och kommer med ett stort urval av anpassningsbara templates, så att you kan skapa beautiful, on-brand kampanjer. När det är klart kan du anpassa emailet med hjälp av deras kraftfulla funktioner för inriktning och segmentering.

Vad många användare älskar med Omnisend är att de erbjuder SMS built-in, så att du inte behöver betala för en separat programvara, och deras SMS-funktion tillåter dig att skicka meddelanden i 209 regioner över hela världen.

Omnisend gratis e-postmarknadsföringsplan tillåter dig att kontakta upp till 250 prenumeranter, och deras betalda planer börjar på $ 16 per månad.

5. Kampanjmakare

Campaigner email marketing service

Campaigner är en avancerad e-postmarknadsföringssvit som levereras med kraftfulla automatiseringsfunktioner för att öka konvertering och försäljning.

Med deras enkla visual builder kan du snabbt bygga enkla eller komplexa automatiseringsarbetsflöden för att vårda prenumeranter och customize genom din konverteringstratt. Du kan till och med bygga kombinerade email- och SMS-automatiseringar för att ansluta till customers på deras föredragna kanal.

You can choose from many different events, triggers, and actions to create workflows for welcome series, abandoned cart series, re-engagement campaigns, milestone campaigns, customer service series, and much more.

Dessutom kan du add to personaliseringsalternativ som avancerad segmentering, custom fields, geo location, köpbeteende, tidigare engagement och dynamiskt content. Detta hjälper dig att skapa mycket relevanta meddelanden baserat på de unika egenskaperna hos dina prenumeranter.

Att skapa beautiful email-kampanjer är också enkelt med Campaigner. Det innehåller en drag and drop editor och över 900+ responsiva templates som du kan använda för att komma igång.

Andra smarta funktioner inkluderar konvertering, autoresponders, A/B-testning, registreringsformulär, landing pages och mer. Du kan också få Reputation Defender addon för att skydda din lista från invalid eller riskabla email som kan skada din deliverability.

Campaigner erbjuder en gratis 30-dagars provperiod som ger dig tillgång till alla deras funktioner. Priserna börjar på $ 59 per månad för upp till 5,000 prenumeranter.

Om du har en stor email list är Campaigners priser mer överkomliga jämfört med andra lösningar för email marknadsföring. Till exempel kostar Omnisend $ 88+ per månad för 5 000 prenumeranter.

6. Drip

Drip email marketing automation software

Drip är en kraftfull plattform för e-postmarknadsföring för företag för ecommerce, bloggare och digitala marknadsförare. De erbjuder ett brett utbud av tools för att göra marknadsföringsautomation, försäljningstrattar och personalisering enkelt.

Deras email-programvara erbjuder sömlös integration för alla populära webbplatsbyggare, inklusive WordPress och WooCommerce. This allows you to easily add pop-ups / opt-in sign up forms to your website and capture more leads.

Det som skiljer Drip från konkurrenterna, som Campaign Monitor, är deras intelligenta verktyg för automatisering av marknadsföring, smartare segmentering av email, funktioner för delad testning, listgrupper och en visuell drag and drop-byggare för automatiseringsarbetsflöden. Dessa funktioner gör att du kan nå riktade kunder i din email list för att få mer försäljning.

Supportalternativ kl Drip inkluderar chattsupport, webinar, automatiseringsutbildning, detaljerade kurser, gratis guider och utmärkt dokumentation.

Vi använder Drip för flera av våra företag, inklusive WPBeginner, eftersom det tillåter oss att skicka bulk email samtidigt som vi ansluter och engagerar oss med varje kund på en personlig nivå med hjälp av deras smarta eCommerce marketing automation. Vi kan också använda WPForms integration för att add to specifika kunddata tags för att förbättra personalisering.

För mer detaljer kan du se varför WPBeginner bytte från Mailchimp till Drip.

Deras utvalda funktion för tilldelning av intäkter för ecommerce visar oss exakt hur mycket intäkter vi genererar från varje e-postmarknadsföringskampanj.

Även om det är lite dyrt, tror vi att Drip är den bästa programvaran för e-postmarknadsföring för webbplatser för ecommerce och företagare som vill ha mer avancerade funktioner för att maximera sina marknadsföringsinsatser.

Drip erbjuder en gratis provperiod, och deras planer börjar från $ 39 / månad, vilket inkluderar alla deras funktioner.

Nyligen har de lagt till SMS notification som en funktion i alla planer, vilket gör att du kan ansluta till dina användare på både email och SMS marknadsföringskanaler. Detta gör dem till en sann allt-i-ett-marknadsföringsplattform för email för ägare av butiker.

7. Moosend

Moosend email marketing software for small business

Moosend är en prisvärd tjänst för e-postmarknadsföring för småföretag. Den kommer med en rad kraftfulla funktioner för automatisering av marknadsföring, tools för att bygga email lists, landing pages och mycket mer.

You can quickly create an email newsletter and customize the email design to matcha your brand within minutes by either choosing from their dozens of pre-made email templates or by creating a completely custom template.

Det fina med Moosend är att de erbjuder funktioner för automatisering av marknadsföring till alla planer. You can use their automation workflow designer to offer a personalized subscriber journey for your newsletter prenumerants.

Moosend erbjuder detaljerad e-postanalys som visar dig viktiga metrics som e-postöppningar, klick, studsar, produktvisningar, inköp, customize händelse tracking och till och med förutsagda demografiska data.

Alla planer levereras med kraftfulla funktioner för optimering av konvertering, t.ex. A/B-testning, analys av värmekartor för email, nedräkningstimer, villkorligt content, en AI-motor för produktrekommendationer, signup forms, flytande fält, formulär för prenumeration av nyhetsbrev m.m.

Moosend erbjuder en 30-dagars gratis provperiod med ett obegränsat antal email (inget credit card obligatoriskt). Efter det börjar deras priser på $9 per månad för deras Pro plan, som inkluderar en landing page builder, transactional emails för eCommerce websites, team management, och mer.

Bonus: AWeber

AWeber bulk email marketing software

AWeber är en av de äldsta och mest populära leverantörerna av tjänster för e-postmarknadsföring i världen. De erbjuder ett brett utbud av tools för små och medelstora företag för att hantera sin email-marknadsföring.

Det är enkelt att komma igång med AWeber. Det ansluts sömlöst till de flesta plattformar, inklusive WordPress. För detaljerade instruktioner, se vår ultimata guide om hur du ansluter AWeber till WordPress.

You get access to ready-to-use HTML email templates, list management, autoresponders, a/b testing, and email tracking with detailed insights.

AWeber har andra kraftfulla funktioner för e-postmarknadsföring som AMP-e-postmeddelanden, automatisk RSS-till-e-post för bloggare och taggbaserad prenumerantsegmentering.

Det erbjuder också många integrationer med populär CRM-programvara, verktyg för verifiering av email, tillägg för medlemskap som MemberPress, verktyg för leadgenerering och mer.

Alternativen för support inkluderar chattsupport, telefonsupport, email-support, live webinar och ett stort bibliotek med how-tos och tutorials.

AWeber erbjuder en begränsad gratis plan för upp till 500 prenumeranter. Efter det börjar deras priser från $ 12,50 / månad. Du kan också registrera dig för kvartals- eller årsplaner för att save ännu mer. Se vår complete AWeber review för mer details.

Bonus: ConvertKit

ConvertKit email marketing service

ConvertKit är en robust plattform för e-postmarknadsföring för professionella bloggare, författare och marknadsförare. Det är extremt användarvänligt och otroligt kraftfullt.

ConvertKits unika funktion är att den allow you att enkelt erbjuda uppgraderingar av content och incitament med signup forms för email. Det kommer också med lätthanterliga autosvar, vilket gör att du kan skicka drip-e-post från deras e-posttjänst.

Med ConvertKit kan du enkelt segmentera prenumeranter i de som är intresserade och de som redan har köpt. Detta hjälper you att öka konverteringen med automatiserade email som känns mer personliga. I marknadsföringstermer anropas detta riktad email-marknadsföring.

De har alla de kraftfulla funktioner som du kan förvänta dig av en förstklassig tjänst för e-postmarknadsföring, till exempel A/B-testning, beautiful templates för e-post, landing page builder, smarta arbetsflöden och mycket mer.

ConvertKit erbjuder email-baserad support och har en omfattande kunskapsbas med bra utbildningsmaterial.

Många av ConvertKit-funktionerna, till exempel betalda nyhetsbrev, är speciellt utformade för skapare och professionella bloggare, varför vi rankar dem som den bästa e-postmarknadsföringstjänsten för professionella bloggare.

De har till och med add to möjligheten för you att sälja digitala produkter och prenumerationer från samma plattform.

ConvertKit erbjuder en 14-dagars gratis provperiod, och deras priser börjar från $ 9 / månad. De erbjuder också en 30-dagars återbetalningspolicy.

Deras Creator Pro plan innehåller också avancerad funktionalitet som ett nyhetsbrev referral system, prenumerant poängsättning, avancerad rapportering och Facebook customizers målgrupper.

Bonus: Mailchimp

Mailchimp free email marketing service

Mailchimp är en av de mest populära leverantörerna av e-postmarknadsföringstjänster i världen, främst för att de erbjuder en evigt gratis plan för e-postmarknadsföringstjänster.

Även om vi inte rekommenderar det längre eftersom det finns bättre lösningar tillgängliga på marknaden, är den sorgliga verkligheten att vi inte kan skapa den bästa programvarulistan för e-postmarknadsföring utan att inkludera Mailchimp på grund av deras stora popularitet.

Mailchimp kommer med en enkel drag and drop e-postbyggare, autosvar, segmentering av kontakter i grupper och enkel email tracking för analys. It allows you also to set up delivery times based on the user’s time zone, and you can set up segmenting based on geolocation.

Du kan enkelt integrera Mailchimp med WordPress, Magento, Shopify och många andra plattformar. Om du använder WordPress, se vår ultimata guide till att använda Mailchimp och WordPress för detaljerade instruktioner, eller kontrollera våra val av de bästa Mailchimp-tilläggen.

När det gäller funktioner för marknadsföringsautomation är Mailchimp-plattformen ganska utvald jämfört med andra providers i vår lista som HubSpot, Drip eller ConvertKit.

Under de senaste åren har Mailchimp försökt att add to många av de ”avancerade” funktionerna, men efter att ha testat många av dessa är de inte riktigt avancerade.

Mailchimp-support erbjuds via email, chattsupport och en stor kunskapsbas för tutorials. Men deras support är ofta långsam och ingen matcha till kvaliteten på tjänsten som du får från Constant Contact.

Mailchimp erbjuder en evigt gratis plan som tillåter dig att skicka 1 000 email till upp till 500 prenumeranter i en publik.

Denna plan är ganska begränsad eftersom du inte får funktioner som optimering av sändningstid, avancerad segmentering, testning av flera variabler etc. You are also required to display their branding in your email. Sist men ej minst är supporten begränsad till endast email, vilket är bra om du är en hobbyist, men som ett seriöst företag behöver du tillförlitlig support som du kan räkna med.

Deras betalda planer börjar från $ 20 / månad, och priserna ökar baserat på antalet prenumeranter i din publik.

Men om du vill ha obegränsade målgrupper, avancerad målgruppssegmentering, multivariata tester och jämförande rapporter, måste du flytta till deras $ 350 per månad plan.

Slutliga tankar: Den bästa tjänsten för e-postmarknadsföring

Det finns dussintals tjänster för e-postmarknadsföring där ute, och vi vill se till att du väljer rätt för dina affärsbehov. Under är vårt expertval:

Om du är ett litet företag, en ideell organisation eller en new blogger, rekommenderar vi att du använder Constant Contact. Deras priser är bra och support teamet är absolut högst upp. Deras onboarding-team hjälper dig att hitta framgång med email-marknadsföring direkt.

Om du run en online store / ecommerce website, då rekommenderar vi att du använder antingen Omnisend eller Drip eftersom de erbjuder den bästa programvaran för marknadsföring av e-handel via email. Deras funktioner för personalisering och automatisering är extremt kraftfulla. Många av våra egna företagswebbplatser använder Drip.

Om du är en professionell bloggare eller skapare av content rekommenderar vi att du använder ConvertKit. De erbjuder en användarvänlig plattform med avancerad segmentering och Funnels som hjälper dig att ta din blogg till nästa nivå.

Om du är en företagare som vill ha ett kraftfullt verktyg för automatisering av marknadsföring som kombinerar e-postmarknadsföring, SMTP-meddelanden och SMS, rekommenderar vi att du använder Brevo. Deras plattform är användarvänlig och de allow you att hantera både email och SMS från ett enda gränssnitt. De erbjuder också en ganska generös plan för alltid gratis, vilket gör dem till den bästa gratis programvaran för e-postmarknadsföring.

Om du letar efter en all-in-one e-postmarknadsföringslösning rekommenderar vi att du använder HubSpot. De erbjuder en kraftfull uppsättning marknadsföringsverktyg inklusive e-postmarknadsföring, CRM, försäljningsverktyg, chattsupport, webbplatsbyggare och mer. Deras gratis plan är utmärkt för att generera leads eftersom det låter dig lagra obegränsade prenumeranter.

Pro tips: Få fler prenumeranter på Email, snabbt!

När du har valt en e-postmarknadsföringstjänst för ditt företag vill du troligen börja få fler e-postprenumeranter.

Vi använder och rekommenderar OptinMonster. Det är en kraftfull verktygslåda för optimering av konvertering som hjälper dig att göra övergivande besökare på webbplatsen till e-postprenumeranter och kunder.

OptinMonster Email marketing growth toolkit

OptinMonster integreras sömlöst med alla de bästa e-postmarknadsföringstjänsterna som vi nämnde ovan och dussintals fler.

WPBeginners grundare, Syed Balkhi, är också medgrundare av OptinMonster. Han byggde ursprungligen OptinMonster för att hjälpa till att växa vår egen email list. Efter lanseringen 2013 har det vuxit enormt, med över 1,2 miljoner aktiva installationer av WordPress plugin.

Idag används OptinMonster av några av de största varumärkena i världen, inklusive McAfee, Experian, TripAdvisor, Pinterest, Harvard University, Patreon och mer.

Du kan läsa vår djupgående OptinMonster-recension för mer detaljer.

Notis: Förutom OptinMonster kan du också använda följande tools för att utöka din email list:

  • WPForms – #1 WordPress form builder som du kan använda för att skapa kontaktformulär, undersökningar, omröstningar och andra typer av formulär. Det kommer med built-in integration med all populära email marketing tjänster. Betrodd av över 6 miljoner ägare av websites.
  • SeedProd – Vill du skapa custom landing pages för att öka konverteringen? SeedProd erbjuder en mycket överlägsen upplevelse av landning page builder. Det är därför smarta website-ägare använder SeedProd tillsammans med sin föredragna e-postmarknadsföringstjänst eftersom den integreras med alla populära e-postplattformar.
  • LiveChat.com – Ett av de enklaste sätten att få din email list att växa är att ansluta din chattsupport till din tjänst för email marknadsföring. Vi använder LiveChat på flera av våra webbplatser.
  • ChatBot.com – Ett annat smart sätt att växa din email list är att använda chatbot-programvara och ansluta den till din e-postmarknadsföringstjänst.
  • RafflePress – detta är den ledande WordPress giveaway- och tävlingsplattformen. Det låter dig använda viral marknadsföring för att få din email list att växa.

Bonustips: Förbättra din email deliverability

Alla verktyg för nyhetsbrev via e-post som vi har delat i den här artikeln har bra email deliverability rates.

Det finns dock några saker du kan göra för att se till att dina marknadsföringsmail alltid levereras.

1. Använd en professionell email address

E-postplattformar som Gmail, Outlook och andra har algoritmer som letar efter skräppostbeteende. En av dem är avsändarens email address.

Som företag är det viktigt att du använder en professionell email address för företag (gillar yourname@yourcompany.com) eller ej en generisk hotmail eller gmail adress.

Detta hjälper dig att se till att din email deliverability är högre än genomsnittet i branschen.

2. Send Targeted Emails baserat på intressen

Det är mycket viktigt att you personaliserar dina emails baserat på användarsegment. Programvara för e-postmarknadsföring som Constant Contact och HubSpot allow you to easily group your subscribers into segments such as most active, not-active, interested in specific topics, custom segments, etc.

Detta kommer att hjälpa your email marketing campaigns att få den högsta öppningsfrekvensen och click through rate, vilket är en viktig faktor för framtida email deliverability.

Vi rekommenderar alltid att du skickar ett personligt välkomst email till alla new prenumeranter och sedan segmenterar användarna utifrån deras intressen.

Det är också viktigt att ha en clear unsubscribe link för användare så att de kan avsluta prenumerationen istället för att markera your emails som skräppost.

För fler tips, se denna ultimata Step-by-Step guide för e-postmarknadsföring med exempel som hjälper you att skapa en framgångsrik e-postmarknadsföringskampanj.

Vanliga frågor om programvara för e-postmarknadsföring

Efter att ha hjälpt tusentals användare att välja den bästa programvaran för e-postmarknadsföring har vi svarat på en hel del frågor. Under finns några av svaren på de vanligaste frågorna om plattformar för e-postmarknadsföring.

Kan jag göra massmarknadsföring via e-post från min Gmail eller Outlook?

I teorin, ja. Men detta kommer snabbt att få dina email konton avstängda. G Suite och Outlook är ej gjorda för bulk sending av email. De är utmärkta lösningar för professionell email från företag.

Vilken är den bästa gratis e-postmarknadsföringstjänsten?

Många e-postmarknadsföringstjänster kommer att erbjuda gratis nivåer för begränsad användning. Den bästa gratis e-postmarknadsföringstjänsten är Brevo, tidigare känd som Sendinblue, eftersom deras gratis plan inte har någon limit på antalet prenumeranter. HubSpot, Omnisend, MailerLite och Mailchimp erbjuder också gratis planer för e-postmarknadsföringstjänster.

Hur mycket kostar email marketing?

Din kostnad för e-postmarknadsföring beror helt på antalet prenumeranter du har, antalet totala e-postmeddelanden du skickar per månad och den e-postplattform du använder. I genomsnitt kostar ett litet företags e-postmarknadsföringskostnader cirka $ 20 – $ 300 per månad för e-postmarknadsföring med tanke på att de hanterar sin egen kampanj. Om du använder en e-postmarknadsföringsbyrå kan din kostnad vara närmare $ 500 per månad eller högre.

Kan email-marknadsföring hjälpa till med sökmotorsoptimering?

E-postmarknadsföring har ingen direkt inverkan på sökmotorsoptimering. Det kan dock hjälpa dig att få mer trafik till din website, vilket kan lead till fler delningar och ibland bakåtlänkar/omnämnanden.

Google och andra search engines använder delningar och omnämnanden som sociala signaler för att ranka websites. Så indirekt kan email marketing hjälpa din website med sökmotorsoptimering och ranking.

Du kanske också vill använda dessa bästa tillägg och tools för sökmotorsoptimering i WordPress för att förbättra din ranking.

Vilken är den bästa appen för marknadsföring av e-post för Shopify?

Många av ovan nämnda tjänster för e-postmarknadsföring erbjuder en intuitiv Shopify-app som är användarvänlig. Vi rekommenderar att du använder antingen Omnisend eller Drip eftersom de erbjuder robusta verktyg för automatisering av marknadsföring av ecommerce som sömlöst integreras med både Shopify och WooCommerce.

Vissa användare av ecommerce föredrar Klaviyo för Shopify e-postmarknadsföring, men deras plattform är ganska dyr för småföretag.

Vilken är den bästa plattformen för email-marknadsföring för WordPress?

De flesta plattformar för e-postmarknadsföring har djup integration med WordPress eftersom det är den mest populära webbplatsbyggaren på planeten och driver över 43% av alla webbplatser. Med detta sagt är de bästa e-postmarknadsföringsplattformarna för WordPress Constant Contact, Brevo och HubSpot.

Under de senaste åren har många företagare också bytt till native WordPress e-postmarknadsföringslösningar som FunnelKit Automations eftersom det hjälper dig att spara på kostnaderna samtidigt som du erbjuder alla de kraftfulla funktionerna gillar sändnings-e-post, automatiserade Drip-e-post, CRM, och mer direkt från WordPress.

Webbplatsägare använder FunnelKit för att skapa email och använder sedan WP Mail SMTP plugin tillsammans med en SMTP-tjänst som SendLayer, Amazon SES, SendGrid eller andra för att säkerställa att alla email på ett tillförlitligt sätt kommer till customize inboxar.

Finns det andra plattformar för e-postmarknadsföring som ej är listade här?

Ja, det finns bokstavligen hundratals tjänster för e-postmarknadsföring där ute, men vi har inte listat dem all här. Vi tror att det skulle skapa mer förvirring och orsaka valförlamning för icke-tekniska läsare att göra en fullständig email platforms list.

Vi har provat alla de högst upp stora e-postmarknadsföringstjänsterna, inklusive många som inte finns i våra e-postplattformslistor ovan, t.ex: MailerLite, ActiveCampaign, GetResponse, Ontraport, Mailjet, Benchmark, Campaign Monitor, InfusionSoft (nu Keap), Klaviyo, Marketo, Eloqua, Pardot av Salesforce, Sendloop, iContact, Emma, TotalSend, SharpSpring, MailPoet, Email Octopus, Sendy och mer.

De högst upp e-postmarknadsföringstjänster som vi har valt att inkludera i vår lista ger de bästa funktionerna till det bästa priset.

Vilka är de bästa tjänsterna för e-postmarknadsföring enligt your?

Våra bästa val för de bästa tjänsterna för marknadsföring via e-post är:

  1. Constant Contact – Bästa tjänster för e-postmarknadsföring för småföretag.
  2. Brevo (tidigare Sendinblue) – Bästa marknadsföringsplattformen för email och SMS.
  3. HubSpot – All in one email marketing och CRM för växande företag.

Bonus: Omnisend eller Drip som bästa plattform för e-postmarknadsföring för ecommerce.

Tillsammans med en strategi för e-postmarknadsföring rekommenderar vi också att du lägger till web push notifications på din website. Detta är ett annat kraftfullt sätt att ansluta till dina besökare efter att de har lämnat din website. Vi använder PushEngage på WPBeginner, och det har blivit en topp 5-trafikkälla på vår site.

Vi hoppas att den här artikeln gav dig en bra översikt över de bästa tjänsterna för e-postmarknadsföring för ditt företag. You may also want to see our list of the must have WordPress plugins for business websites, and our comparison of the best business phone services for small businesses.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

Avslöjande: Vårt innehåll stöds av våra läsare. Det innebär att om du klickar på några av våra länkar, kan vi tjäna en provision. Se hur WPBeginner finansieras, varför det är viktigt, och hur du kan stödja oss. Här är vår editoriala process.

Avatar

Editorial Staff at WPBeginner is a team of WordPress experts led by Syed Balkhi with over 16 years of experience in WordPress, Web Hosting, eCommerce, SEO, and Marketing. Started in 2009, WPBeginner is now the largest free WordPress resource site in the industry and is often referred to as the Wikipedia for WordPress.

Den ultimata WordPress-verktygslådan

Få GRATIS tillgång till vår verktygslåda - en samling WordPress-relaterade produkter och resurser som varje professionell användare bör ha!

Reader Interactions

203 kommentarerLämna ett svar

  1. Syed Balkhi says

    Hey WPBeginner readers,
    Did you know you can win exciting prizes by commenting on WPBeginner?
    Every month, our top blog commenters will win HUGE rewards, including premium WordPress plugin licenses and cash prizes.
    You can get more details about the contest from here.
    Start sharing your thoughts below to stand a chance to win!

  2. Dennis Muthomi says

    As someone who started a small blogging business some monthss ago, I found this roundup of email marketing services really helpful.

    I wanted to add that Mailerlite is another great option that wasn’t mentioned(in detail) – their free plan allows up to 1,000 subscribers which was perfect for me when I was just getting started.

    And now that my emaillist is growing, I’ve moved up to their Growing Business plan which is much more affordable than some of the other paid plans outlined in the article.

    Just thought I’d mention it as an option for other bloggers/small business owners on a budget.

    Thanks for putting together such a comprehensive resource :-)

    • Dayo Olobayo says

      This is a great suggestion for bloggers on a budget. Does MailerLite have any features specifically geared towards bloggers like easy integration with popular blogging platforms?

      • WPBeginner Comments says

        Typically, the plugins used for connecting with email services have a number of integrations, including with MailerLite.

  3. Peter Iriogbe says

    I still consider Mailchimp to be suitable for a small business that doesn’t have the budget for a paid version, as it allows you to send up to one thousand emails to one audience for free. I will be trying out the HubSpot email marketing platform soon, as it also provides free services. Anyway, thanks for the post.

    • Moinuddin Waheed says

      I also think on the same lines for anyone just starting out and want to explore how the email marketing works can use the MailChimp services as its free version gives enough for beginners.
      once you have enough email marketing experience and can see the potential benefits of using email services, you can think of the upgrade.

  4. Mrteesurez says

    I don’t know we have up to these number of email marketing websites. I think the market is much profitable that’s why many new new ones are pumping out.

    For me, I use Convertkit, it’s interface, landind pages are top notch.
    They offer paid newsletter and offer free lifetime basic plan.

  5. Fajri says

    I am very interested in MooSend. I think I will consider using it in 2024 for my email marketing tool. I have used Brevo (SendInBlue before), MailChimp, and ConstantContact but I think it’s a little bit pricey for someone who is trying to start an email marketing campaign.

  6. Moinuddin Waheed says

    I have used mailchimp in the past and I think it is the most popular one when it comes to email marketing. Though I have used their free plan which has a limited number and is good for those who are just starting out.
    But there are better options if one wants to upgrade for increasing email campaign.
    I would definitely give a try to constant contact seeing it’s popularity and active support and affordable pricing.

  7. Ahmed Omar says

    Great list of e-mail marketing platforms.
    Granted, in my personal opinion I recently shifted to constant contact which is good and enough for my subscribers needs

  8. hasan-hamidi says

    hello, special tanks to you and email marketing , I think the best way to advertise is email marketing , better than other ways , thanks again for your best website .

    • WPBeginner Support says

      You’re welcome, we hope our list of services was helpful and we’re glad you found email marketing helpful!

      Administratör

  9. Logan Torres says

    Great read regarding the various types of email marketing services nowadays and their benefits for continued business success. Thanks for this.

  10. Henrik R. says

    Hi!
    You say:
    ”Mailchimp offers a forever free plan which allows you to send 12,000 emails for up to 2,000 subscribers.”
    But according to my research, the free version includes max. 500 contacts and max. 1000 emails sent/month…
    13 USD/month = 5000 emails.

    • WPBeginner Support says

      Thank you for letting us know, MailChimp changed their free tier recently after this article was updated. We will be sure to update our article as soon as we can! :)

      Administratör

  11. Ben Hawkshaw-Burn says

    Great list of e-mail marketing platforms. Granted, in my personal opinion I would say that there are some other options out there I’d draw attention to opposed to the likes of HubSpot and MailChimp, this list is still full of great choices for smaller businesses which are beginning to dip their toes into the waters of e-mail marketing.

  12. Vijomi says

    Really a very useful article. Through this article, I found some new email marketing services. Thanks for sharing all these email marketing services.

  13. Ouriken says

    I will recommend Sendinblue as the best email marketing service to send emails to customers. I am using it for my clients.

  14. D. says

    Can I add to this that I spent hours putting together draft campaigns in Mailchimp only to fall foul at the last hurdle when they decided that the content I was intending to send to my existing customers was ”a ”prospecting or introductory campaign” and that they couldn’t allow me to do it.

    • WPBeginner Support says

      You would want to reach out to MailChimp’s support as depending on how you created the list, you may be getting caught in a safety measure to prevent spam.

      Administratör

    • WPBeginner Support says

      You would want to check with them for their current offerings but at the moment, you can do that with their free plan

      Administratör

  15. Bruce Maples says

    I have an unusual question — Do any of these services offer a way to have a real-time or query-driven connection to the data? If I could find a provider that supported some sort of SQL connection, that would be much better than what I am doing.

    • WPBeginner Support says

      We would recommend reaching out to the support for the different services with the tools you’re using on your site to see what integrations they have available.

      Administratör

  16. Beth Gucio says

    You are a great writer. I like the way you present it. Surely, it helps a lot. Thanks for this and keep writing.

  17. Ciara says

    Thanks for all the helpful information–a quick question I didn’t catch above: can you easily switch from one Email Marketing Service to another if you unhappy with the service/your business needs change?

  18. Omolara says

    Whao! This article is a great help. I will try the most top rated. It is good guide to help expose my website and products. I really appreciate this.

  19. Zuby Singh says

    Besides your list, I personally use CaptureCode and they offer so much then just email marketing. They offer an entire platform for campaign management and a host of other marketing tools.

  20. Adriana Jenson says

    Hi there, I just wanted to offer a tip in case you’d like to update your article. I just went to the ConvertKit website, and they have a free version now! It’s for up to 500 subscribers. I think it may get some new bloggers who would typically go to Mailchimp.

  21. Anantha Ram says

    It seems mail chimp will serve the starter needs without any discouragements! lets have a good time!

  22. Stefan Ch says

    I’d say that regardless of which esp one picks we should always make sure that deliverability is ok. I.e. SPF, DKIM, DMARC records set up correctly, and blacklists are checked upon regularly.

  23. Ranojit Kumar says

    I used MailChimp for my tiny startup e-commerce website. I think it’s best. I think it best for those who are looking for a lower price.

  24. Jochen says

    OptinMonster is a nice tool for collecting leads and mails. I am just playing around with it on a e-commerce page.
    The great thing is, that I can use it on every blog or shop system.

  25. Dilraj gurjar says

    Sir can you please tell me some strategy to grow my email list because it’s no growing fastely. It is running slow like per day 2 or 3 subscriber

  26. Mark JC says

    Thanks for the article. There are two departments in my company which uses Constant Contact whole tho other uses Mailchimp. I find Mailchimp better for a bigger campaign. Great article and thanks for the comparisons.

  27. Melvin Adame says

    I ended up going with Drip after being with Mailchimp for 3 years and it has been the best decision I could make. I have to thank the author of this article!! Thank you

  28. Karen Tooker says

    Great comparison article. I’ve heard great things about Aweber and WordPress sites and auto responders. Nice to be able to compare in one place.

  29. Thomas says

    While I hear alot of good things about Sendinblue and Convertkit, I heartily recommend Mailchimp to small businesses, email marketing entrepeneurs just starting out or if you just don’t have a clue, are new to email marketing but want to find something affordable where you can start out. Then Mailchimp is for you. They miss some functions that other companies offer but the easiness and the ”free up to 2 000 contacts” makes it e great starting point.

  30. Kerry Hunt says

    Thank you for this excellent article. I’m looking for an ESP that is easy to use and allows affiliate links. I understand some ESPs don’t allow affiliate marketing in your emails. I’d love to hear which do or don’t. Thank you!

    • WPBeginner Support says

      Most if not all email service providers should allow for affiliate links. They just do not allow affiliate marketing and by that, it means emails only for recommending products rather than keeping up a relationship with your subscribers for your content

      Administratör

  31. Shakeel Anjum says

    Thank you WPB for providing the details of Best Email Marketing Services.

    I’m currently using MailChimp and I’m currently happy with it.

  32. Trent W says

    Nice page really helpful and I have a question
    1st ) if you choose a service and decide to change do you keep your list or have to start over

    • WPBeginner Support says

      Most if not all of the email marketing services give you the ability to export your list of users to transfer to the new platform.

      Administratör

  33. Naum says

    Can u guys check the maijet link because when i click it doesnt take me to the maijet website, i think the link is at the forth paragraph. but thanks for the article it is very helpuful

    • WPBeginner Support says

      From testing the link appears to be working but we will be sure to keep an eye out should the links have any trouble

      Administratör

  34. Okereke Divine says

    WPbiginner – this is the first blog that I learnt how to create wordpress back then in 2016. Today, I have also learnt a lot about the email marketing.

    I really appreciate you guys existence and YES, HAPPY BIRTHDAY

Lämna ett svar

Tack för att du väljer att lämna en kommentar. Tänk på att alla kommentarer modereras enligt våra policy för kommentarer, och din e-postadress kommer INTE att publiceras. Vänligen använd INTE nyckelord i namnfältet. Låt oss ha en personlig och meningsfull konversation.