Trusted WordPress tutorials, when you need them most.
Beginner’s Guide to WordPress
WPB Cup
25 Million+
Websites using our plugins
16+
Years of WordPress experience
3000+
WordPress tutorials
by experts

Duplicator

2 Användarrecensioner | Vår expert Duplicator recension

SecurityAnvänds av mer än 1,5 miljoner users

Duplicator är det bästa plugin för backup och flytt. You can create on-demand backups or use an automated daily, weekly, monthly, or hourly backup schema.
Har du använt "Duplicator" förut? Lägg till din recension för att hjälpa communityn.

Fördelar:

  • Gör enkelt backup av din website och din database
  • Skapa ett automatiserat schema för backup
  • Välj de filer du vill bevara
  • Säkerhetskopiera till Dropbox, FTP, Google Drive, OneDrive och mycket mer
  • Support för WordPress multisite

WPBeginners användare kan få 50% rabatt på alla Duplicator-planer

Besök Duplicator

(denna rabatt kommer att tillämpas automatiskt)

Duplicator Review: Är det rätt tillägg för backup och migrering för dig?

Redaktionell anmärkning: Vi tjänar en provision från partnerlänkar på WPBeginner. Provisionen påverkar inte våra redaktörers åsikter eller utvärderingar. Läs mer om Redaktionell process.

Vi förstår det. Alla vet att det är viktigt att säkerhetskopiera din webbplats, men med så många alternativ och teknisk jargong som omger säkerhetskopior kan det vara svårt att veta var man ska börja.

Med många års erfarenhet av hantering av webbplatser har vi testat otaliga lösningar för säkerhetskopiering. Nu sätter vi Duplicator på prov.

I den här detaljerade recensionen av Duplicator ser vi om detta populära tillägg för säkerhetskopiering har allt du behöver för att skydda din webbplats från säkerhetshot och mänskliga fel.

Is Duplicator the right backup and migration plugin for you?

Duplicator Review: Varför använda det i WordPress?

Känner du dig överväldigad av backup och flytt av websites? Duplicator är ett kraftfullt plugin för backup och flytt som kan skapa kompletta WordPress-fil- och database-backups.

Du kan skapa backuper manuellt när som helst, eller tidsinställa backuperna så att de sker automatiskt så att du aldrig glömmer att utföra denna viktiga uppgift.

Creating a backup schedule using Duplicator

Duplicator har alla funktioner för backup som du behöver, inklusive recovery points, archive encryption för ökad säkerhet, support för WordPress multisite och mycket mer.

Till skillnad från vissa andra tillägg för backup låter Duplicator dig säkert lagra dina backups till alla populära molntjänster, inklusive Dropbox, Google Drive, FTP, OneDrive och Amazon S3. På så sätt kan du komma åt dina senaste backuper från vilken location som helst, när som helst.

När du behöver återställa en backup kommer Duplicator Recovery Wizard att leda dig genom processen, Step-by-Step.

Importing a package into an existing WordPress website

Om du vill flytta WordPress till ett nytt serverhotell eller en ny server utan driftstopp är Duplicator ett utmärkt val. Det kommer med en enkel flyttguide, ett strömlinjeformat installer, import från server till server, anpassningsbara förkonfigurerade webbplatser, support för stora webbplatser och mycket mer.

Om du vill flytta WordPress till en ny domän kommer Duplicator att upptäcka den nya URL:en och dess sökväg automatiskt. Som sagt, du kan ändra en websites domain name utan att förlora sökmotorsoptimering eller bryta några links.

Om du letar efter ett gratis plugin kan du ladda ner Duplicator Lite från det officiella WordPress repository.

The Duplicator Lite WordPress plugin

Med detta gratis plugin kan du när som helst skapa manuella backups. Du kan också flytta, migrera eller klona en WordPress site mellan domäner eller webbhotell utan driftstopp.

Men om du vill schemalägga dina backups, skapa recovery points, flytta ett helt WordPress multisite network och få tillgång till andra avancerade funktioner, då måste du uppgradera till Duplicator Pro.

Duplicator Review: Varför använda det i WordPress?

Du kan göra backup och flytta din website manuellt, men smarta website-ägare sparar tid genom att använda ett WordPress plugin.

Med detta i åtanke kommer vi i denna Duplicator-review att se om det är rätt plugin för backup och migrering för din WordPress-webbplats.

1. Lätt att använda

Till skillnad från vissa andra tillägg för backup som har komplicerade inställningar och alternativ, gör Duplicator det enkelt att säkerhetskopiera din WordPress site.

För att börja, helt enkelt head över till Duplicator Pro ” Paket och klicka sedan på Skapa ny.

How to create a backup package using Duplicator

Följ sedan instruktionerna på skärmen för att välja en location, selecta de filer som du vill göra backup av, ge filen ett namn med mera.

När du har konfigurerat backupen kommer Duplicator att skanna din WordPress blogg eller website för att se till att allt är i order.

Creating a WordPress backup

Om den hittar några vanliga WordPress-fel eller problem kommer Duplicator att visa en varning så att du kan felsöka fel et och fixa det snabbt.

När du har fått en ”bra” rating klickar du bara på knappen ”Bygg” så fortsätter Duplicator och skapar backupen.

2. Backup av hela din website i WordPress

Duplicator kan göra backup av alla dina filer och databaser, inklusive dina WordPress themes, plugins, filer och Database table filters.

Quickly and easily creating a full site backup

Detta gör det enkelt att göra backup av en hel website, så du behöver inte oroa dig för att förlora viktig data.

3. Skapa customize backups

Du kanske ej alltid behöver skapa en fullständig backup.

I det här fallet kan Duplicator säkerhetskopiera endast databasen, endast media, eller så kan du till och med skapa en customize backup där du väljer exakt vilka filer Duplicate inkluderar och exkluderar. För mer information om ämnet, vänligen se vår guide om vilka WordPress-filer du bör göra backup på.

Backup specific files, folders, themes and plugins

Denna flexibilitet gör Duplicator till ett utmärkt val om du har flera webbplatser med olika krav på backup.

Genom att utesluta icke-väsentliga filer och data från en backup kan du ofta skapa backuper snabbare, särskilt om du har en mycket stor website.

Du kan också skapa partiella backups om du är orolig för att lagringsutrymmet ska runna ut eller om du vill undvika extra lagringsavgifter.

4. Schemalägga automatiska backups

Med Duplicator är det enkelt att skapa backup manuellt. Men upptagna webbplatsägare kan lätt glömma att göra backup av sin site, vilket är dåliga nyheter om du stöter på problem och behöver återställa en tidigare version.

Av den anledningen rekommenderar vi att du tidsinställer dina backups så att du alltid har en senaste kopia av din site, oavsett hur upptagen du är.

Den goda nyheten är att Duplicator automatiskt kan säkerhetskopiera din webbplats vid specifika tidpunkter som dagligen, veckovis, månadsvis eller till och med varje timme. Detta allow dig att skapa en backup på en dag och tid som fungerar för you.

How to automatically backup your site based on a schedule

Om du till exempel brukar publicera ett nytt blogginlägg i WordPress varje måndag kan du schemalägga att backupen ska runna på måndag kväll så att den lagrar alla yours senaste ändringar.

5. Store Your Backups Locally or Use Off-Site Cloud Providers

Denna Duplicator-review kommer inte att vara komplett utan att diskutera hur den lagrar dina backups. Den goda nyheten är att Duplicator ger dig många alternativ.

Till skillnad från vissa tillägg för backup som bara stöder lokal lagring kan Duplicator lagra dina backups med molnleverantörer utanför webbplatsen som Dropbox, Google Drive, OneDrive och Amazon S3.

Duplicator fungerar med all S3-kompatibel molnlagring inklusive
BackBlaze B2, Wasabi och Cloudflare R2. Du kan också lagra dina backups och paket på vilken web server som helst som stöder FTP eller en SFTP-anslutning.

Choosing a storage locations for a WordPress backup

Genom att använda molnlagring kan du komma åt backuperna när som helst och från vilken location som helst. Du kan också enkelt dela delningar av backuper med andra teammedlemmar och kunder, oavsett var de befinner sig i världen.

Om du är orolig för att få slut på lagringsutrymme kan du ställa in det maximala antalet backuper som Duplicator kan saved. När den når denna limit kommer Duplicator att börja borttaget det äldsta paketet.

Det innebär att du alltid har en senaste backup, utan att lagringsutrymmet tar slut.

Limiting your backup packages on a WordPress blog or website

6. Email alerts och notifieringar

Om en backup Misslyckas, vill du veta om det så att du kan fixa problemet så snabbt som möjligt och återstarta säkerhetskopieringen.

Duplicator kan meddela you varje gång den skapar en backup, och när den stöter på ett problem. På så sätt vet du exakt vad som händer med dina backups utan att behöva kontrollera manuellt. Detta är viss import om du använder ett automatiserat schema för backup.

Som standard skickar Duplicator dessa meddelanden till din WordPress admin email. Du kan dock enkelt ändra detta i pluginets inställningar.

Setting up email notifications for your WordPress backup

Du kan till och med skicka notifikationen till flera adresser för att se till att issue alltid hanteras snabbt.

Pro Tips: Du vill se till att dessa aviseringar anländer säkert i din inbox, och ej i skräppost-mappen. Med detta i åtanke rekommenderar vi att du använder en SMTP-tjänst provider för att förbättra deliverability och fixa problemet med att WordPress inte skickar email korrekt.

7. Recovery Points och 1-Click Restore

Med Duplicator är det enkelt att återställa WordPress från en backup. Välj bara den backup du vill återställa, så sköter Duplicator resten.

How to restore a backup to your WordPress blog, website, or online store

För de flesta webbplatser tar processen bara några minuter så din site kommer att uppleva minimalistisk stilleståndstid.

Om du inte vill återställa en hel site kan du återställa specifika delar, t.ex. bara databasen eller en viss fil i WordPress.

Du kan också ställa in Recovery Points. När du behöver återställ WordPress kommer din website att återgå till dessa saved files och database settings.

Setting recovery points in WordPress

Detta gör att you snabbt kan gå tillbaka till en senaste punkt där din site var i ett bra, säkert och fungerande skick.

8. Användarvänlig Migration Wizard

Att flytta en website manuellt kan ta mycket tid och ansträngning. Du måste flytta databasen, filerna, tilläggen, temat och mycket mer, samtidigt som du minimerar driftstopp så att dina användare inte ser en trasig website.

Som vi redan nämnde i denna Duplicator review har tillägget en enkel Step-by-Step Wizard som guidar dig genom processen att flytta WordPress till en new server, domain name, lokal server eller live-webbplats. Duplicator kan till och med flytta din site till destinationer där databasen delas med en annan WordPress-webbplats.

Följ bara instruktionerna på skärmen för att skapa ett migrationspaket och ladda sedan ner det till din dator tillsammans med Duplicators skript för installation.

Migrating your WordPress website using Duplicator

Efter det kan du helt enkelt uploada skriptet för installeraren och paketet till den nya servern eller servern och run migreringsguiden. Duplicator kommer sedan att packa upp paketet och installera det åt you.

Om du flyttar mellan hanterade webbhotell har Duplicator stöd för WordPress.com, WPEngine, GoDaddy Managed, LiquidWeb Managed WordPress med flera. Du kan till och med överföra paket direkt från server till server.

Om du behöver skapa flera webbplatser med samma theme, plugins, content och settings kan Duplicator save you massor av tid. Om du till exempel är en WordPress utvecklare kan du skapa en startsite som har all content och settings som du använder för dina kunders webbplatser.

Creating a website template

Du kan sedan göra detta till ett Duplicator-paket och tillämpa den förkonfigurerade siten på så många webbplatser som du vill. På så sätt kan du snabbt sätta upp nya klienters websites.

9. Built-in Search and Replace

När du flyttar till en new domän refererar databasen fortfarande till dina gamla URL:er som standard. Manuell updating av dessa URL:er för att referera till ditt nya domain name skulle ta mycket tid och ansträngning, och det finns alltid en chans att du kan förbise några links.

Duplicator kan updating dina URL:er automatiskt som en del av migreringsprocessen. När du flyttar din site, add to bara din gamla domän i ’Search’ boxen och det nya domain name i ’Replace’ boxen, så sköter Duplicator resten.

Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att göra denna ändring manuellt eller installera ett tillägg som utför search och replace åt you.

10. Support för Multisite och stora websites

Vill du säkerhetskopiera ett helt WordPress multisite network?

Med Duplicator kan du göra backup av multisite networks och underwebbplatser inom ett WordPress multisite network. Du kan till och med installera en underwebbplats som en fristående website.

På samma sätt är Duplicator utformad för att fungera sömlöst med mycket stora webbplatser. Det innebär att du kan skapa en komplett backup, oavsett hur mycket data och content du har på din webbplats. Faktum är att enligt Duplicators website har någon använt tillägget för att utan problem flytta en 100 GB site.

Dessutom kan Duplicator utföra direkt import av paket från vilken URL som helst, så att du inte behöver ladda ner paketet till din dator först. Detta kan vara viss nytta när man flyttar mycket stora websites.

11. Professionellt stöd och stöd från samhället

Som du har sett i denna Duplicator review är det enkelt att skapa kompletta WordPress backup av filer och databaser. Ibland kan du dock behöva lite extra hjälp.

Om du föredrar att undersöka dig själv har Duplicator detaljerad online-dokumentation.

Duplicator's online documentation

Det finns också en Duplicator-blogg där du hittar djupgående artiklar som täcker allt från hur du använder tillägget, till allmänna råd som hur du skapar och använder en staging website.

Ännu bättre, du kan komma åt alla dessa resurser oavsett om du downloadar gratis Duplicator plugin, eller köper en premium licens.

The Duplicator blog

Om du uppgraderar till premium plugin, får du också tillgång till professionell support.

Gör bara en support request i ditt account, så kommer Duplicator-teamet att försöka svara inom 24 timmar, måndag-fredag.

The Duplicator customer support portal

Duplicator Review: Priser och planer

Om du letar efter ett gratis plugin för manuell backup är Duplicator Lite ett bra val. Backups är dock avgörande för att hålla din website säker och run smidig, så vi rekommenderar alltid att du skapar ett automatiserat schema för backup.

Alla premium Duplicator-planer stöder automatiserade backups. Som sagt, du kommer alltid att ha tillgång till en senaste kopia av din webbplats utan att behöva skapa dessa backups manuellt.

Duplicator's pricing plans

Även om alla planer stöder automatiska backups finns det några viktiga skillnader:

  • Grundläggande. För $ 49.50 per år kan du använda Duplicator Pro på 2 webbplatser. You can store your backups on all the major cloud services, and access advanced migration tools. Detta är perfekt om du vill flytta WordPress från en lokal server till en live site, eller flytta till ett new domain name eller server.
  • Plus. Med priset 99,50 USD per år, tillåter denna plan dig att använda Duplicator på upp till 5 websites. You can also brand the installer file with your own look and feel, återskapa WordPress SALT keys, and create hourly backups. Säkerhetskopior per timme gör Plus till ett utmärkt val för onlinebutiker och webbplatser för ecommerce, där du vill undvika att förlora viktig order- eller kundinformation.
  • Pro. För 199,50 USD per år kan du flytta ett komplett multisite-nätverk, installera en underwebbplats på en fristående website eller installera en underwebbplats i ett annat multisite network. Med detta sagt är Duplicator Pro ett bra alternativ om du run ett WordPress multisite network. Men du kan också använda Duplicator på upp till 20 webbplatser, så Pro passar bra för WordPress-utvecklare, eller för alla som äger många olika webbplatser.
  • Elit. Priset på $ 299.50 per år, den här planen tillåter dig att använda Duplicator Pro på upp till 100 webbplatser. Med detta sagt är Elite-planen perfekt om du behöver ett enkelt sätt att göra backup på en lång lista med klientwebbplatser.

Duplicator Review: Är det värt det?

För att avsluta denna Duplicator review, är vi övertygade om att det är den bästa backup och migrering plugin för WordPress. Det kan skapa så många backups som du vill, och schemalägga dem så att de sker med jämna mellanrum.

Det har också en användarvänlig migreringsguide som visar hur du flyttar WordPress till en new hosting provider, server, domain name eller till och med ett annat multisite network.

Alla Duplicator-planer stöder automatiska backups. Men om du run en upptagen membership site eller online marknadsplats, då rekommenderar vi att du upgrading till Duplicator Plus eller högre. Detta allow you to schedule hourly backups, so you can keep all your senaste användare eller customize data safe.

Samtidigt utlöser Duplicator Pro kraftfulla funktioner som kan hjälpa dig att hantera WordPress multisite networks. Det tillåter dig också att använda Duplicator Pro på upp till 20 webbplatser, så det är ett bra val om du hanterar klientwebbplatser eller till och med äger en portfölj av webbplatser.

Slutligen kan du använda Duplicator Pro på upp till 100 webbplatser med en Elite-plan. Detta gör det till ett bekvämt val för agencies, utvecklare och frilansare som behöver en enda lösning som de kan använda på alla sina kunders webbplatser.

Vi hoppas att denna Duplicator Pro review hjälpte dig att bestämma om det är rätt plugin för backup och flytt för dig. Du kan också kontrollera vår ultimata säkerhetsguide för WordPress, eller se vårt expertval av de bästa tilläggen för kontaktformulär.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

WPBeginners användare kan få 50% rabatt på alla Duplicator-planer

Den ultimata WordPress-verktygslådan

Få GRATIS tillgång till vår verktygslåda - en samling WordPress-relaterade produkter och resurser som varje professionell användare bör ha!

Avslöjande: Vårt innehåll stöds av våra läsare. Det innebär att om du klickar på några av våra länkar, kan vi tjäna en provision. Se hur WPBeginner finansieras, varför det är viktigt, och hur du kan stödja oss. Här är vår editoriala process.

Reader Interactions

2 AnvändarrecensionerLägg till din recension

  1. Syed Balkhi says

    Hey WPBeginner readers,
    Did you know you can win exciting prizes by commenting on WPBeginner?
    Every month, our top blog commenters will win HUGE rewards, including premium WordPress plugin licenses and cash prizes.
    You can get more details about the contest from here.
    Start sharing your thoughts below to stand a chance to win!

  2. Brenda Williams says

    Duplicator made migrating my website a breeze! It’s user-friendly and got the job done without any hitches. Highly recommend it to anyone looking to move or backup their site!

Lämna en recension

Tack för att du väljer att lämna en recension. Tänk på att alla recensioner modereras enligt våra policy för kommentarer, och din e-postadress kommer INTE att publiceras. Använd INTE nyckelord i namnfältet. Låt oss ha en personlig och meningsfull konversation.

Ditt betyg: